Annelyn

Na veel smeden op de vakschool in Schoonhoven en veel gezelligheid met mijn huisgenoten, rondde ik in 2002 de opleiding tot ondernemend goudsmid en in 2003 een extra jaar ‘techniek/design’ af. Ik ben vrijwel direct daarna veel in opdracht gaan werken en heb aan veel verschillende kunstmarkten, galeries en exposities deelgenomen. Dit beviel mij erg goed en mijn passie voor het vak werd groter en groter.

Vanaf 2004 ging ik steeds meer samenwerken met mijn huisgenote en vriendin Laurie Hermeler. In 2006 zijn wij samen Goudsmederij LA begonnen. We hadden een winkel met atelier aan het Kort Rapenburg in Leiden en dit werd een groot succes. Met ontzettend veel plezier werkten we aan veel bijzondere opdrachten. Toch miste ik door de drukte van de winkel de vrijheid en de ruimte om te ontwerpen en nieuw werk te maken. In juli 2015 verkochten we het bedrijf aan Pamela van Delden, een bevlogen collega en vriendin, die we goed kennen van de vakschool in Schoonhoven.

Na een jaartje pauze kwam ik in de zomer van 2016 in het knusse atelier terecht aan de Haagweg in Leiden. Daar werkte ik volop aan mijn eigen ontwerpen en creëerde mijn eigen collectie sieraden. Pamela van Delden is per 1 juli 2018 met Goudsmederij LA vanuit huis gaan werken en ik heb de locatie aan het Kort Rapenburg van haar overgenomen en ben weer naar de vertrouwde plek terug gekeerd. Ik heb de ruimte omgetoverd tot een nieuw atelier met winkel. U bent daar van harte welkom van donderdag t/m vrijdag van 11 tot 17 uur of op afspraak. Tot dan!

.

Annelyn in het kort

2018: Start huidige winkel/atelier.
2017: Artikel in vakblad Edelmetaal over nieuwe atelier.
2016-2018: Atelier in Kunstcentrum Haagweg 4.
2011: Genomineerd voor de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd, thema: BetoveRing.
2009: Reportage in modeblad ‘Avantgarde’.
2006-2015: Goudsmederij LA i.s.m. Laurie Hermeler (winkel/atelier).
2001-2006: Atelier aan huis.
2003: Vakschool Schoonhoven afgerond.

Rouwsieraden

Wilt u het as en/of de vingerafdruk van uw dierbare op een unieke manier verwerken in een sieraad? Of wilt u een trouwring op een herkenbare of minder herkenbare manier in een nieuwe ring verwerken? Het is allemaal mogelijk… Het kan ook een mooi idee zijn om een handschrift of een gekoesterde tekening te gebruiken voor een ontwerp. Laat u inspireren! Ik denk graag met u mee en wellicht kunnen we samen uw verhaal uitbeelden. Neemt u gerust vrijblijvend contact op om eens te informeren naar de mogelijkheden.

Trouwringen

Op zoek naar een bijzondere trouwring? Ik denk graag met u mee! Ik heb een eigen collectie trouwringen en verwerk ook op verzoek persoonlijke details in de ringen zodat u de perfecte ring heeft voor deze speciale bezegeling.

Solitair Extraordinair

De traditionele Solitair ring maak ik graag op mijn eigen manier: daarvoor heb ik de collectie ‘Solitair Extraordinaire’ gemaakt. Perfect als verlovingsring, maar als ‘gewone ring’ is hij ook erg leuk. Heeft u een eigen steen of ander verzoek? Neem gerust contact op.

Annelyn Angenent
Kort Rapenburg 16
2311 GC Leiden
+31 (0)6 5767 4770
info@annelynangenent.nl
In mijn winkel met atelier in Leiden werk ik als goudsmid aan vele bijzondere sieraden om een unieke collectie te creëren. Ik werk met goud, zilver, edelstenen en meer...